Waarom mannen geen emoties tonen

Waarom mannen geen emoties tonen

Lijkt het je soms ook dat mannen van een andere planeet komen? Vooral wanneer er over gevoelens wordt gesproken, lijkt het alsof zij niet meer op de aarde zijn. Voor vrouwen kan dit heel stressend zijn, omdat zij juist wel goed zijn in praten over hun gevoelens. Heb je er ooit over nagedacht waarom het zo is dat een man niet makkelijk zijn emoties toont?

Het is meestal de vrouw in een relatie die graag haar emotionale bijdrage levert en met haar volle hart kan praten over haar gevoelens. Mannen hebben er soms zelfs problemen mee om de simpele woorden ‘ik hou van je’ te zeggen. Voor vrouwen gaat dit heel natuurlijk.┬áHieronder lees je waarom je man zijn gevoelens niet kan uiten, of niet wilt uiten. Dit is in sommige gevallen ook hun eigen keus.

Het zit in de genen

Relaties zouden lang niet zo spannend zijn als er geen geestelijke en lichamelijke verschillen zouden zijn tussen mannen en vrouwen. Het capabel zijn om je gevoelens te kunnen uiten heeft te maken met een deel van je hersenen waarbij de linkerhelft met de rechterhelft wordt verbonden. Bij de mannen is dit stukje lang niet zo groot als bij vrouwen, wat maakt dat vrouwen tegelijkertijd kunnen denken voelen. Mannen scheiden juist hun gevoelens van de gedachten, wat maakt dat ze er niet makkelijk over kunnen praten. Het zou wat zijn als mannen dit als een excuus zouden gebruiken.

 

Wijzen in plaats van laten horen

Mannen uiten wel hun gevoelens, maar niet met woorden. Zij wijzen het liever. Als je misschien een bos rozen van je vriend krijgt opgestuurd, wilt dat zeggen dat hij aan je denkt. Wanneer hij een weekendje weg wilt met jou, wilt dat zeggen dat hij het leuk vindt om samen met je te zijn. Vindt hij dat je auto naar de garage moet, of je het nou zelf moet brengen of hij doet het voor je, wilt het alleen maar zeggen dat hij je graag wilt beschermen. Een man laat dus door zijn daden zien wat hij voor je voelt. Dus dames, focus je niet teveel op een liefdesverklaring, maar kijk naar wat hij voor je doet en zoek naar de onderliggende betekenissen. Zo kan je zeggen dat je hem kent op al je tien vingers en heeft hij meer respect voor jou.

Ze zijn bang

Mannen kunnen erg terughoudend zijn in het uiten van gevoelens, omdat ze snel bang worden dat ze verkeerde dingen kunnen zeggen. Omdat de vrouwen zo uitgebreid kunnen praten over hun gevoelens, lijkt het voor de mannen alsof ze in het gerechtshof zitten wanneer zij hun gevoelens uiten. Om dit nare gevoel te voorkomen, klappen ze dicht en houden op over hun gevoelens te praten. Geef jij als vrouw je man de kans om naar jou toe te komen. Wanneer hij zich comfortabel voelt, zal hij zelf wel naar je toe komen. Dit is ook weer een ander manier om meer respect te krijgen van hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *