hoe kom je over je ex heen

Hoe kom je over je ex heen?

Er zijn veel mensen die na een relatiebreuk zitten met liefdesverdriet. Het is vooral pijnlijk als jij niet degene was die de relatie heeft verbroken. In de eerste paar dagen of weken na de break-up kan de pijn onverdraaglijk zijn. Het lijkt alsof je leven in elkaar stort. Je zit dan maar te piekeren over wat je kan doen om over je relatie heen te komen. Dit alles hoort bij het proces van relatie breuken. Je zal een gevoel van ontkenning hebben en boosheid die in je overheerst. Uiteindelijk zullen al deze wrok gevoelens plaats maken voor acceptatie en op lange termijn zal het je ook sterker maken. Hier zijn enkele tips om je te helpen tijden je break-up:

 

  • Zoek wat afleiding! Sporten is een belangrijke vorm van afleiding. Je kunt je frustratie kwijtraken en je lichaam maakt de stofendorfine aan, waardoor jij je ook iets beter zal voelen. Endorfine is een pijnstillende stof die zelf wordt aangemaakt in het lichaam. Daarnaast maak je jezelf lichamelijk ook moe met sporten en dat is zeker handig voor de nacht om goed te kunnen slapen.
  • Waarschijnlijk pieker je elke avond. Hiervoor kan schrijven een uitkomst zijn. Je kunt je gedachtes en frustraties letterlijk van je af schrijven door het bijhouden van een dagboek. Probeer dit niet vlak voor het slapen te doen, want dan ga je de hele avond denken aan wat je hebt geschreven.
  • Na de break-up geef je waarschijnlijk jezelf de schuld. Er bestaat geen fijne manier om een relatie te beeindigen, tenzij je werd mishandelt. Probeer het te accepteren en je erbij neer te leggen.
  • Vermijd zoveel mogelijk contact met je ex. Als je hem zult blijven contacten zal  je nooit kunnen loslaten. Je blijft dan vast in het verleden.
  • De best manier om je liefdes verdriet te verwerken is als jij de pijn toelaat. Natuurlijk is wat afleiding goed, maar het heeft geen zin als je daarmee niet je ex kan vergeten. Dit zal maken dat het proces langer zal duren.
  • Ga uit met je vrienden en doe wat nieuwe ervaringen op. Hierdoor stijgt je dopamine niveau waardoor je weer plezier en energie zult krijgen.
  • Probeer een nieuwe liefde om de oude te vergeten. Een nieuwe liefde in je leven kan je afleiden van de negatieve gevoelens van je eerdere relatie. Dit zal maken dat je sneller en beter over je oude relatie heen zult komen. Wist je trouwens ook dat seks de hormonen: oxytocine en vasopressine aanmaakt? Met deze stoffen voel jij je veel gelukkiger.
  • Misshien heb je ook last van troost eten. Kies dan liever voor gezond dieet. Je eigen lichaam hoeft toch niet mee te lijden door liefdesverdriet. Koolhydraatrijk voedsel is namelijk een stimulans voor de aanmaak van serotonine? Deze stof geeft je een boost in je zelfvertrouwen en geeft je een gevoel van lekkere ontspanning.
  • Geef de tijd haar kans om haar werk te doen. Met wat geduld zul je zien dat jij je ex in no-time weer vergeet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *